[O1] po wymianie dwumasy tak powinno być obiaw dziwaczny ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robuś
    Drive
    • 2010
    • 75

Sama cena ksenonów w OIII jest jak najbardziej do przyjęcia rozchodzi się tylko o te niekoniecznie potrzebne dodatki których zakup wymuszą chęć posiadania ksenonów.
  • momo05
    Rider
    • 2008
    • 395

witam nadszedł czas wymiany dwumasy jak się okazało była jeszcze oki ale przy okazji poszło do wymiany sprzęgło i wysprzeglik one były trochę tknięte wymieniłem cały zestaw nawet trafiłem ori był sachs po przejechaniu jakieś 200/300 km zaobserwowałem jak ruszam z 1 biegu np ze świateł popuszczam pedał sprzęgła ale nie do końca czuję coś w rodzaju bicia w pedał poszarpywania czy tak ma być czy coś jest nie tak silnik ASZ tdi 2004 r
    .................................................. ..............
    O SERCE SZKODNIKA dba
    Perfect Serwis DobryGrześWawa

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Może się musi cały zestaw dotrzeć?

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Mariusz87
        L&K
        • 2011
        • 1286
        • Octavia II combi (1Z5)
        • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM
        • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Ja krótko po wymianie dwumasy musiałem jeszcze wymienić poduszkę skrzyni biegów, też miałem na początku drżenie pedału sprzęgła a później przeszło w pojedyncze szrpnięcie/uderzenie przy gwałtownym naciśnięciu lub puszczeniu gazu
        moje stare auto
        jest scout

Komentarz

• momo05
          Rider
          • 2008
          • 395

dzięki za info pobrykam trochę zobaczę i sprawdzę poduszkę
          O SERCE SZKODNIKA dba

Komentarz

• marcooprodigy
            Ambiente
            • 2012
            • 248
            • Octavia I (1U2)
            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Re: po wymianie dwumasy tak powinno być obiaw dziwaczny ?

Zamieszczone przez momo05
            witam nadszedł czas wymiany dwumasy jak się okazało była jeszcze oki ale przy okazji poszło do wymiany sprzęgło i wysprzeglik one były trochę tknięte wymieniłem cały zestaw nawet trafiłem ori był sachs po przejechaniu jakieś 200/300 km zaobserwowałem jak ruszam z 1 biegu np ze świateł popuszczam pedał sprzęgła ale nie do końca czuję coś w rodzaju bicia w pedał poszarpywania czy tak ma być czy coś jest nie tak silnik ASZ tdi 2004 r
            Kolego że tak się wtrące. Ja założyłem podobny temat na tym forum. Od kilku dni jak puszczam powoli sprzęgło to zaczyna mi szarpać włącznie z takim metalicznym dźwiękiem dudnienia metal o metal. Wrażenie na pierwszy rzut oka jakby rura wydechowa była poluzowana. Nie wiem co to może być ale boje się że to też może być dwumasa do roboty wraz ze sprzęgłem. Napisz mi proszę czy też miałeś takie objawy przed wymianą dwumasy? czy dopiero teraz? No i jeżeli można wiedzieć ile Cię kosztowała wymiana dwumasy?
            "Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo - na pewno to zepsujesz"
            PRAWO MURPHY'EGO

Komentarz

• momo05
              Rider
              • 2008
              • 395

nie u mnie było poszarpywanie na pół sprzęgle wymieniłem dodatkowo poduszkę pod skrzynie jak by mniej zdecydowanie dżwięku jak ty nie miałem chyba się wszystko poukładało i poduszka pomogła tak mi się wydaje z przed wymiany został tylko objaw jak wkładam 5 bieg i wolno puszczam sprzęgło słyszę coś w rodzaju żuuuuuuu więc puszczam szybko za cały zestaw zapłaciłem z dostawą dwumas + sprzegło+wysprzęglik 1700 firma ta sama co był ori wsadzony
              O SERCE SZKODNIKA dba

Komentarz

• marcooprodigy
                Ambiente
                • 2012
                • 248
                • Octavia I (1U2)
                • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Właśnie kolego. U mnie poszarpuje na półsprzęgle a dźwięki wynikają z tego szarpania. Ale pisałeś że w sumie dwumase po rozebraniu miałeś ok? Bo teraz nie wiem co wymienić żeby to poszarpywanie wyeliminować? sprzęgło czy ten wysprzęglik? Co może powodować takie objawy?
                "Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo - na pewno to zepsujesz"
                PRAWO MURPHY'EGO

Komentarz

• momo05
                  Rider
                  • 2008
                  • 395

u mnie dwumas okazał się oki wysprzęgli trochę dostał tak było u mnie dla bezpieczeństwa wywaliłem całość by 2 razy nie robić
                  O SERCE SZKODNIKA dba

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

momo05, u mnie tak było jak założyłem wzmocniony docisk i tarcze na oryginalnej dwumasie, przez około 1-2kkm czułem szarpanie przy ruszaniu, następnie wszystko się łądnie ułożyło i jest spokój.
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...